2015 Bebek Odası İçin Fikir ve Öneriler

Bebek Odası Dekorasyonu

2015 Bebek Odası İçin Fikir ve Öneriler

Bebekler evlere heyecan, huzur ve gülücük getirir. Bebekler aile bağlarını sağlamlaştırır. Küçük mucizelerin gelişinin yakınlaşması ile birlikte evli çiftler çeşitli planlar yapmaya başlarlar. Bebeklerin odası, kıyafetleri gibi birçok konu için çabalarlar. Bebek odalarını hazırlarken, oldukça fazla bilgi edinilmeli araştırılması gerekir. Bebek odalarının nasıl olması gerektiği, bütün anne babalar tarafından heyecanla takip edilmektedir.

2015 Bebek Odası İçin Fikir ve Öneriler

Bebek odalarının havadar olması için mutlaka bir tane penceresinin olması zorunludur. Bunun yanı sıra oda 12-15 metrekare civarında olmalıdır. Odadaki eşyalar ise kolay temizlenmelidir, toz ve bakterileri çekmeyen eşyalar olmalıdır. Mobilyalar mümkün miktarda az çıkıntılı olmalıdır ve sivri çıkıntılarının olmamasına ya da yumuşak malzemeler ile o bölgelerin kapatılması gerekmektedir. Çünkü bebek büyüyüp yürümeye başladığında o girinti çıkıntılara bir yerini çarpabilir. Bebek odası aydınlık, gün ışığını gören ve hava alan bir hava alması gerekmektedir. Odanın aydınlatması direk tavandan avizeden gelen bir ışık olmamalıdır. Aydınlatma, duvarlardan yansıyan bir ışık olmalıdır. Geceleri için ışığın daha az miktarda olması gerekir. Odanın mavi ya da yeşil renkte olması hem odadan sinekleri uzaklaştırır hem de bebekleri sakinleştirir. Mavi ve yeşil tonları ile buz rengi, fildişi ve opak renkler kullanılabilir. Kırmızı tonlar da odaya canlılık katar. Bunun için odaya az miktarda kırmızı kullanılabilir.

2015 Bebek Odası İçin Fikir ve Öneriler

Bebek odasındaki komodin, dolap, karyola ve raflar mutlaka duvara monte edilmelidir. Bu eşyaların dışında odada farklı bir eşya bulunmamalıdır. Duvarlara monte edilen raflara ortalıkta dolanan pek çok malzemeyi toplayabilirsiniz. Alacağınız mobilyaların çok amaçlı kullanılması da çok önemlidir. Mesela bebeğin küçükken oyuncak dolabı olarak kullandığı oyuncak dolabını bebek büyüdüğünde kitaplık ya da farklı bir amaç için kullanabilirsiniz. Bebek karyolası olarak kullanılan bir yatağın bebek oturma koltuğu olarak da kullanılması mobilyalara çok işlevsellik kazandırır ve bu da odaya daha fazla yer açarak oda daha ferah bir hale gelir.

2015 Bebek Odası İçin Fikir ve Öneriler

Bebek Odası Mobilya ve Dekorasyon Önerileri

Bebek Odası Mobilya ve Dekorasyon Önerileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir