Taksim Gezi Parkının Son Hali

,

taksim_gezi_parki

Bildiğiniz gibi Taksim Gezi Parkı özgürlük ve yeşil alanı koruma pahasına, yaklaşık üç haftalık bir kargaşa içine girmişti. Tüm dünyada büyük yankı uyandırması ile birlikte ülkemizin de birçok zararı olduğu ortada ve kaçınılmaz bir gerçek. Yaşananların bıraktığı tahribat kalıntıları, çöplerin ve diğer viran alanların onarımı ve yeşillendirme çalışmalarının son aşamasına gelinmiş. Büyükşehir Belediyesinin ummalı bir çalışması neticesinde daha açık ve daha hoş bir görüntü elde edilmiş.

Büyükşehir Çalışıyor . . .

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinden edinilen bilgiler doğrultusunda Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ;

  • 202.000 adet mevsimlik çiçek
  • 5000 adet gül
  • 129 yetişkin ağaç
  • 21 adet ıhlamur
  • 52 adet akçaağaç
  • 36 adet manolya
  • 20 adet zakkum
  • 26.000 m2 yeni çim serilerek

İstanbul halkının ve Taksim’i ziyarete gelenlerin kullanımına açılmıştır. Çocuk oyun parkı ve aydınlatmaları yenilenmiş, toplam park oturma bankı adedi 132 olarak belirlenmiştir. Öyle umuyoruz ki Taksim trafik alanı yer altına tamamen taşındığında, daha geniş bir alanı olmakla birlikte daha da yeşil bir meydan haline gelecektir. İstanbul’da insanların sevdikleri ile birlikte gezeceği böyle meydanların oluşturulabilmesi gerekli. Çünkü Avrupa’da insanların gezebilmesi için geniş meydanlar mevcut söz gelimi İtalya’nın başkenti Roma meydanları ile ünlüdür ve daima ziyaretçi çeker. Böylece turistik önemi ile turizm gelirleri elde edilebiliyor.

Günlük hayatta zaten sürekli bir gerginlik ve stres içinde olabiliyoruz. Bunun nedeni aile, iş, sağlık ya da aşk ilişkileri olabiliyor. Böyle durumlarda egzost dumanın olmadığı bir nebzede huzuru bulabileceğiniz mekanların ziyaret edilmesi, sanırım size iyi gelecek. Kalabalık ve büyük bir şehir olan İstanbul, araç sayısının gün geçtikçe artması ile hava kirliliğini de yanında getiriyor. Bu nedenle yeşil alanlara ve özellikle ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verilmeli ki İstanbul’da bunun yapıldığını görebiliyoruz.

Taksim Gezi Parkı'nın Son Hali Resimleri
TAKSİM GEZİ PARKI
Taksim Gezi Parkı'nın Son Hali Resimleri
TAKSİM GEZİ PARKI
Taksim Gezi Parkı'nın Son Hali Resimleri
TAKSİM GEZİ PARKI
Taksim Gezi Parkı'nın Son Hali Resimleri
TAKSİM GEZİ PARKI
Taksim Gezi Parkı'nın Son Hali Resimleri
TAKSİM GEZİ PARKI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir