Evinizi Sıcak Tutmanın Yolları

Isı Yalıtımı

Kış aylarındayız ve soğuk havalara özenle, kendi sağlığımız ve çevremizdekiler adına dikkat etmeliyiz. Evinizi sıcak tutmak adına bu işe, kapı ve pencere izolasyonları ile başlayabilirsiniz. Kapı kenarlarından sızacak olan oda sıcaklığı, soğuk havayı da beraberinde getirecektir. Kapı ve pencereler için yapı marketlerden temin edeceğiniz kapı ve pencere izolasyon bandı, işinizi fazlası ile görecektir. Odanızın sıcaklık derecesinin gittikçe düşmesini, azalmasını kesinlikle istemezsiniz.

Isı Yalıtımı Yöntemleri

Doğalgaz ile ısınıyorsanız, kombilerinizi kurallarına uygun bir şekilde çalıştırın. İlk çalıştırdığınızda daima ilk seviyeyi, 1‘i kullanınız.Aradana geçen 10 ile 15 dakika sonrasında ise 2, tekrar aynı şekilde 3 ve daha yüksek dereceleri kullanabilirsiniz.

Odanızın kapısının sık sık açarak kapamayınız ve bu bağlamda ısıtma enerjinizde, büyük kayıplar oluşacaktır. Pencerelerinizin özellikle ısı cam kullanılarak yapılmış olmalarına dikkat edin. Ya da yeni bir pimapen şeklinde pvc plastik doğrama yaptırıyorsanız, 6, 8, 10 mm şeklindeki kalınlıkları ile ısı cam yaptırmaya önem gösteriniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir