Tüketici Hakları

Tüketici hakları denince akla ne geliyor ?

Hepimiz birer tüketici olarak, mobilya sektörü yasal haklarımızı ne kadar biliyoruz? Anayasamızda, “Tüketicinin Korunması” hakkında 4077 sayılı bir kanun var. Bu kanunun amacı: Üretici firma veya satıcı firmadan talep edebileceklerimiz nelerdir? Kusurlu bir ürün satın aldığımızda, ne kadar sürede geri iade edebiliriz? Kanun, buna benzer konularda, yasal haklarımızı bize açıklıyor. Satın aldığınız mal ve hizmet sorunlu çıkabilir. Ürün sorunlu ise 30 gün içinde bu malı satıcıya geri verebilirsiniz. Bunun yanında, ödediğiniz bedelin iadesini, aynı kalitede bir ürünle değiştirilmesini veya ücretsiz onarımını talep edebilirsiniz. Satıcı bu talebinizi kabul etmek zorundadır.

Tüketici Haklarımızın Ne Kadarını Biliyoruz?

30 günü aşan bildirimler, ürünü kusurlu mal kapsamından çıkarmaktadır. Aldığınız üründe bir kusur var ise, bu bir ay içinde doğal olarak fark edilir. Tüketi hakları, ürünü kullanmadığım için ya da tatilde olduğumdan dolayı, fark edemedim gibi gerekçeleri geçersiz sayılmaktadır. Örneğin, tüketici bir koltuk takımı satın aldı. Üretici firma ürünle beraber verdiği broşürde, kullanma kılavuzunda veya garanti belgesinde, kumaşın temizliğinin sabunla köpürtülmüş su ve nemlendirilmiş bir bez ile temizlenmesini tavsiye ediyor. Ancak tüketici, bu koltuğa bulaştırdığı lekeyi sabunlu su ile temizleyemedi. (Yağ lekesi, mürekkep lekesi, vb.) Temizleyebilmek için kuru temizleme, halı yıkama makinesi, tuz ruhu, asit veya benzer bir kimyasal kullandı.

Bu yöntemler kumaşa zarar verdiği için, ürün kusurlu mal kapsamına girmez. Tüketicinin buna benzer durumlarda, hatanın kendisinden kaynaklandığını kabul edip, problemin çözümü için firmayla iletişime geçmesi, kendisi için de faydalı olur. Çünkü tüm firmalar, kendilerine dürüstlükle yaklaşan tüketicilere yardım etmek ve müşteri memnuniyeti sağlamak ister. Firmaların, müşteri hizmetleri birimlerini kurmalarının sebeplerinden biri de budur.

Üretici veya ithalatçı firmalar, sanayi malları için garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Bir yıldan az olmaması gereken garanti süresi içinde, meydana gelen arızaların ücretsiz giderilmesi ve parçalarının değiştirilmesi zorunludur. Garanti süresi içinde aynı arıza ikiden fazla, değişik arızalar dörtten fazla olursa, ürünün aynı kalitedeki yenisi ile değiştirilmesini isteme hakkınız var. Ürünün serviste kalma süresi, hiçbir gerekçe ile 30 iş gününü geçemez.

Yurt içinde üretilen veya ithal edilen sanayi mallarının, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzları ile birlikte satılması zorunludur. Elinizden geldiğince, kapıdan alışveriş yapmamaya özen gösterin. Kapıdan satışlar tüketiciyi en fazla zarara uğratan satış şeklidir. Özellikle tarihsiz ve eski tarihli sözleşmeleri imzalamayın. Bu tarz sözleşmelerde, 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden, satın almaktan vazgeçme hakkına sahipsiniz. Ancak, vazgeçme talebinizi sözlü değil, mutlaka iadeli taahhütlü mektup veya noter aracılığı ile yapmanız gerekir. Satıcı, 10 gün içinde, sizden aldığı parayı, kıymetli evrakı, sizi borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek zorundadır. 20 gün içinde de malını geri alma zorunluluğu vardır. Sizlere tavsiyem, kesinlikle kusurlu mal ve hizmeti kabul etmemeniz.

Daha kapsamlı bir araştırma için tıkla >>

“Tüketici Hakları” için 6 yanıt

  1. oktay gelik avatarı
    oktay gelik

    Tüketici hakları konusunda ülkem insanı pek de bilinçli değil bence.Daha ileri seviyelerde bilgi sahibi olunmalı.

  2. fatma avatarı
    fatma

    bilinçli tüketiciyiz ama bayiler kendi bildiğini okuyor.ayıplı mal iade talebim ertesi gün bildirmeme rağmen bayi tarafından gerçekleşmedi.2300 peşin para ile istikbal diva oturma grubu aldım kışın.bayi bemim doğrultumda hareket etmedi.tüketiciye baş vurdum oda bir şey yok kararı vermiş .oyüzden bayi inatetti ana bayi değişim yapacaktı.şimdi tamirli ayıplı mal elimde kaldı. verdiğim parayamı bayinin ukala hareketlerinemi peşin para ile tamirli mal sahibi olmamamı yanayım.garanti ve tüketici boş. hiç bir hakkımı kullanamadıktan sonra ne işe yarıyorlar.edkişehir istikbal yıldırım bayi .sakın ordan peşin mal almayın.param haram olsun.

  3. fatma avatarı
    fatma

    2 yıl garanti sürem dolmadı. ayıplı malı ertesi gün bildirdim.iade vepara talebim gerçekleşmedi.bayi kendi bildiğini okudu.kumaş kaçagını gerdirip dikmiş.yastıkları kumaştonu farkı ikili dengesiz bir taraf yüksek. niye tamir görmüş mal sahibi oluyorum. peşin para ile.niye haklarımı bildiğim halde kullanamıyorum.iade talebim gerçekleşmedi.tüketici maddeleri neişe yarıyor söylermisiniz.bizler neden ayıplı malı almak zorunda bırakılıyoruz. ellerinde tamir ettiklerine karşılık belgerivar.

  4. Nejla avatarı
    Nejla

    Merhabalar fatma hanım bizde haziran 2010 da avcılar -istanbul istikbal bayinden aldıgımız oturma grubunda problem yaşadık kotukların aaltında tamamen bir küflenme ve sarkma meydana geldi bunu alt kısımda kaldıgı için geç fark ettik bayiye bildirdik ve istikbalden yetkililer geldi fotorafladılar 2 hafta sonra yani bu gün bizi arıyarak ürün test edilmiş sorunun bizim odadan kaynaklandıgını söylediler 20 senedir aynı yerde eski mobilyalarım duruyodu bi parça rutubet sorunu olmadı bu ürünler 2 ay gecmeden rezalet kullanılan malzeme cok dandik 2100 tl para ödüyosun ve karşılıgı bumu hukuki açıdanda hiç bir şey yapamıyoruz bu forumu okuyanları uyarıyorumm İSTİKBAL FİRMASI DAHİ ÜRÜNLERİNDE MALZEMEDEN ÇALIYO KALİTESİZ MALZEME KULLANIYO bilginiz olsun türk halkıı

  5. admin avatarı
    admin

    Bu konuda Tüketici Hakları Derneği http://www.ttkd.org.tr/ adresinden başvurularınız oldu mu ?
    Eğer henüz başvuru yapmadıysanız bir an önce başvurun !

  6. AYŞEN BAYHAN avatarı
    AYŞEN BAYHAN

    1 yıl önce Diyarbakır Akboz Mobilya’dan mobilya aldım. Düğünümden 1 hafta önce geldi. Ben orda olmadığım için ilgilenemedim düğünden sonra mobilyaları görünce şok oldum hep kırılmış dükülmüş varaklar kalkmış bende gidip kendileriyle konuştum ve aldığım 25.00 tl lik mobilyaların faturasını da vermediler onuda istedim hiçbir şekilde ne fatura alabildim nede gelip ürüne baktılar 1 yıl boyunca bizi uğraştırdılar vergi dairesine o zaman şikayet ettim. Bilim Sanayi İl Teknoji müdürlüğüne şikayet ettim ama bilim sanayi şl teknoloji müdürlüğü gelip mobilyaları görmeden kullanıcı hatası kararı vermiş bizde eşimle mahkemeye başvurduk şimdi de gelin anlaşalım diyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir