Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm İle Yenileniyor

İstanbul ‘un önemli gezi ve eğlence mekanlarından Beyoğlu / Taksim bölgesi artık çevre semtleri ile de görsel güzelliğe kavuşabilecek. Dağınık ve görüntü kirliliği ile bilinen tarihi bir özelliği bulunan Beyoğlu ‘nun tarlabaşı semti artık kentsel dönüşüm projelerine dahil edilerek, düzenli ve güzel görünecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan 5 yıl sonunda Tarlabaşı ‘nın yenilenme projesinde sonlara gelindiğini belirtiyor ve mal sahiplerinin %65 ‘lik bir kesimi ile de anlaştığını sözlerine ekliyor. Belediye Başkanı Ahmet Bey Tarlabaşı kentsel dönüşümünün sonunda Paris ‘te bulunan Champs Elysees ‘ye benzeteceklerini de belirtiyor. Tarlabaşı okul, hastane, emniyet gibi devlet kurumları binaları ile yenilenecek. Işıklandırmasından kaldırım taşlarına ve trafik düzenlemelerine uzanan, hoş gelişmelere ev sahipliği edecek.

Tarlabaşı bölgesinin daha modern ve daha çağdaş görünümü ile birlikte, kültürel zenginliklerimizin de korunması gerektiği bir gerçek. Tarlabaşı Yenileniyor projesi 20.000 m2‘lik alanda yer alan 278 binanın restore edilmesi, küçük tarihi yapıların ise bir araya getirilerek ayrı bir blok oluşturulmasını hedefliyor. Çökmeye elverişli, bakımsız ve ilgisiz kalınan Beyoğlu  ‘nun bu yıl başlanacak olan Tarlabaşı kentsel dönüşüm, yenileme projesi ile mülk sahibi vatandaşların da dükkan ve konut edinebilecek. Proje sonunda Beyoğlu ‘nun değeri iki katı arttırılacak ve turistlerin gezi alanı artacak. Bu şekilde yeni bir gezi ve eğlence mekanı haline de gelebilecek, Tarlabaşı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir