Tuvalet, Banyo ve Mutfak İçin; Hava Çekme Motoru/Aspiratör

Bilindiği üzere kapalı bir alan içinde, yapılan iş her ne olursa olsun gerek koku, gerek kendi izlenimlerine dair, o alanda bir yoğunluk bırakır. Aspiratör yardımı ile pratik bir şekilde, çözüm bulabilirsiniz.

Neden Tuvalet İçin Fan Motoru ?

Diyelim ki; bir tuvaletiniz var ve sadece o küçük penceresinde sağlanan hava alış verişi yetmiyor. Üstelik bu küçük pencerenin ebatları ise, 40cm uzunluk, 20cm genişliğinde. Bu durumda sizin yapmanız gerekenin, tuvalet içerisine bir hava motoru takmanız gerektiğini söylemeliyiz. Bu şekilde, tuvaletinizde oluşan kötü koku yoğunluğunun oluşumuna engel olmuş olacaksınız. Üstelik hava motorunuzun elektrik kaynağını, tuvalete bağlı bulunan aydınlatma lambasının elektrik uçlarından alabilirsiniz. Böylece tuvaletinizi kullanmak istediğiniz anda, ışığı yakacak ve kokuyu çekmesi için takılan fan motorunu devreye geçirmiş olacaksınız. Tuvalet ihtiyacını giderdikden sonra ise, ışığı söndürmeniz ile birlikte fan motorunuzda devreden çıkacak ve pasif bir hal alacaktır.

Neden Banyo İçin Fan Motoru ?

Banyo için fan motorunun ayrıcalığına değinilecek olunur ise, oluşan buhar yoğunluğunu engellemektir.
Peki banyo kullanılırken oluşan buharın zararı nedir ?
Yaklaşık 30° ile 40° sıcaklıkda sular ile duş almaktayız. Bu sıcaklığı içeren bir suyun buharlaşmaması ve böylece banyo duvarlarınızı zamanla dökmesi/çürütmesi içten bile değildir. Zamanla siz banyodan çıktıkdan sonra da fark edilebilir. Suyun buharının banyo tavanınızda büyük hasar ve boyasını dökmek gibi olumsuzlukları ile karşılaşırsınız. Lakin banyo içerisinde kullanacağınız bir hava motoru/fan motoru, suyun sıcaklığı ile oluşacak buharlaşma yoğunluğuna engel olacaktır. Aynı şekilde aydınlatma elektrik kaynağından beslenebilir. Işık sisteminiz ile devreye geçebilir veya devreden çıkarılabilir.

Neden Mutfak İçin Fan Motoru ?

Mutfakların ise, davlumbaz şeklinde hemen ocak üstünde yer alan bir fan motoru mevcuttur. Genellikle her hanım mutfağında, dekoratif bir davlumbaz kullanmaktadır. Yanlız ocağınız üstünde bulunan davlumbazınız, ocakta pişen yemek koku ve buharlarını çekmek için yeterli olabilmektedir. Söz gelimi mutfak pencerenize dekoratif ve estetik bir şekilde, bahsi geçen hava çekme fan motoru montajı yapılarak kullanıma sokulabilir. Bu sayede emin olunuz ki, mutfağınızın genel olarak üst yüzeyinde birikecek olan ve zamanla yağ tabakalarına dönüşen, damlacıkların önüne geçmiş olacaksınız.

“Tuvalet, Banyo ve Mutfak İçin; Hava Çekme Motoru/Aspiratör” için 4 yanıt

  1. mehmet olgunkan avatarı
    mehmet olgunkan

    Açıklamanız güzel. Nerden nasıl temin edebilirim ? Katolog ve fiyat listesi lazım. Banyo buharını almak için 40*20 menfe arkasına hava boşluğuna takacağım. Yardımcı olurmusunuz ?

  2. admin avatarı
    admin

    Mehmet Bey öncelikle yorumunuzdan ötürü teşekkürler.

    Fan motorları konusunda Yapı Marketlerinden yararlanabilirsiniz.

  3. Serhan Afacan avatarı
    Serhan Afacan

    Merhabalar,

    Bizim evde banyo ve tuvalet aynı (alafranga tuvalet) ve malesef banyoya yapılan havalandırma penceresi tek kelimeyle berbat. Bosluktan pimaş boru geçimişler ve kalan kısmı tamamen betonla kaplı. Bu durumda önerdiğiniz fanlardan birisini taktığımızda fan aldıgı havayı nereye tahliye edecek? Şayet yeterince tahliye edemezse kokuyu tekrar içeri alması olası mıdır? Cevap verirseniz çok memnun olacagım.

    Saygılar . . .

  4. admin avatarı
    admin

    Konu ile ilgili Yaprak Menfez web sayfasını ziyaret edebilir ve yetkili kimselerde bilgi alabilirsiniz.

    İletişim: TEL / FAX : +90 (212) 562 50 98
    GSM : +90(543) 911 07 74
    GSM2 : +90 (535) 979 75 73

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir