Kombi Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Kombiler merkezi ısıtma sistemindeki kapalı devre ısıtma suyunu ve sıcak kullanım suyu ihtiyacını, ilave bir su deposuna ihtiyaç duymadan temin eden sürekli akış halindeki kullanım suyunu ısıtan, doğal gaz veya LPG ile kullanılabilen cihazlardır.

İnce Eleyip Sık Dokuyun

Teknolojinin ilerlemesi ile kombiler de çeşitlenmiş ve kullanım alanına göre özelliklerinde değişiklikler olmuştur. Bu birbirinden farklı özellikler kombi fiyatlarını da etkilemiştir. Daha kombi kullanmamış birisinin kombi sistemine geçişi biraz zaman alan ve doğru seçimler yapılmazsa maddi açıdan külfetli sayılabilecek bir iştir. Kominin büyüklüğüne ve ısıtacağı alana göre kombi fiyatları da değişiklik göstermektedir.

Kombi, merkezi ısıtma ve aynı zamanda sıcak su kullanım işletmesi özelliğine sahip yani çift fonksiyonlu, hem müstakil evlerde hem de apartman dairelerinde kullanılabilen duvar tipi kompakt bir cihazdır. Dağıtım şirketinin ve üretici firmanın öngördüğü koşulların dikkate alınması suretiyle montajı ve kullanımı kolay olan bu tip cihazlar her türlü mekânda rahatlıkla kullanılabilir. Kombi almadan önce, kombi fiyatlarına kurulum ve servis hizmetlerinin dâhil olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kurulum ve servis hizmetlerine para vererek fazladan para harcamayın.

Bacalı kombiler B tipi cihazlar sınıfına girer. Bu tip kombi fiyatlarını da yine kombinin özellikleri belirler. Bu tip kombiler açık yanma odalı kombi olarak bilinir. Bacalı kombiler atık gazlarını baca aracılığı ile attıkları ve yanmaları için gerekli havayı bulundukları ortamdan aldıkları için banyo, duş, WC, yatak odası olarak kullanılan yerlere, oturma odalarına, açık balkonlara ve havalandırma yapılmayan yerlere monte edilemez. Bu hususta gaz dağıtım şirketleri ve ilgili standartlar geçerlidir. B tipi kombiler müstakil bacalara ve yetkili gaz kuruluşlarınca bir kısıtlama yok ise direk bacalara bağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir