Her İhtiyaca Uygun Koli Siparişi İçin

Koli bilindiği gibi karton malzemesinden yapılan ve içerisinde çeşitli ürünlerin hem taşınması hemde saklanması amacıyla yapılmış kapalı şekilde kutulardır. Koli ile birçok ürünün hem sevki hemde saklanması çok kolay olmaktadır. Yapısı itibariyle hafif olmaları ve taşınabilirliğe imkan tanımaları yönünden koli birçok sektörde tercih listelerinin başında yer almaktadır. Ürününüzü müşterilerinize ulaştırmak amacıyla, koli siparişinde bulunmak istiyorsanız birkaç önemli noktayı atlamamanız gerekmektedir.

Bunların başında ambalajlanacak ürünü yani sizin müşterilerinize ulaştıracağınız ürünün nasıl özelliklere sahip olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ürününüz kuru yada sıvı olmasına göre değişkenlik gösterdiğinde farklı tipte koli ihtiyacı duyacağınız anlamına gelmektedir. Ayrıca saklanacağı ortam nemli mi, ürününüz nemden etkilenir mi bu durumlarda göz önüne alınmalıdır. Koli ilk çıktığı yerden son varacağı yere kadar birçok el değiştireceği de göz önüne alınmalıdır.
Koli ebatları da önemli bir noktadır. Koli ebatları ne gereğinden daha büyük, ne de olması gerekenden küçük olmalıdır. Çünkü bu gibi durumlar ürünlerinizi zarar görmesi anlamına gelir. Gereğinden daha büyük olduğunda ürün içerisinde daha fazla hareket etme imkanına sahip olacaktır. Küçük olduğunda da dış etkenlere karşı direk temas sahibi olabilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için koli ebatlarının iyi analiz edilmesi gerekir.

Koli ambalaj bir diğer önemli konu olup hatta diğerlerine nazaran daha fazla önem arz etmektedir. Çünkü ambalaj firmanızın prestijini ortaya koyan önemli faktördür. Müşterileriniz ürünlerinizi ilk kolinin içinde görürler. Buda onların içindeki ürün adına ilk önce fikir sahibi olmalarını sağlar. Ambalaj ne kadar iyi olursa ilk izlenim o kadar iyi olur demektir.

Seçeceğiniz koli tiplerine göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Ancak cebinize ağır bir külfet oluşturmayacağından emin olabilirsiniz. Ürününüzün daha güvenilir olması işinizde büyük karlar elde etmeniz açısından ilk sırada önceliğiniz olması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir