Eviniz Ne Kadar Temiz?

Ev Temizliği Nasıl Olmalı ve Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı ?

Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı

Günümüzde birçok sağlık problemi, temiz olmayan yani sağlık şartlarına uygun olmayan ortamlardan bulaşan bakteriler, mikroplar ve virüsler gibi zararlı maddelerden oluşur. Bu yüzden bulunduğumuz ortamın temizliğine ve hijyenine özen göstererek hem dekorasyona olumsuz etki etmesini önleyebiliriz hem de sağlığımız açısından uygun olmayan şartları yok edebiliriz.

Günümüzdeki sağlık problemlerinin büyük bölümünü salgın hastalıklar oluşturur. Örneğin kuş gribi, domuz gribi ve diğer grip türleri, bulaşıcı hastalıklardır. Ortamdaki havaya karışan bu hastalıkların mikropları, diğer canlıların vücutlarına girerek ele geçirir ve onları da hasta ederler. Bu yüzden ortamdaki temizliğe önem vermeliyiz. Ev, işyeri, okul, restoran, hastane, pastane, sağlık ocakları ve benzeri mekanlarda temizlik çok önemlidir.

Mekan temizliğinin önemi dekorasyon açısından da çok büyüktür. Örneğin bir koltuğu beğenen kişi koltuğa oturup, koltuğun kenarına da kolunu koyduktan sonra koltuk hakkında olumlu yorum yapar daha sonra kolundaki kiri görünce bu fikri tamamı ile terse döner. Ticari mekanlarda bu durum çok daha zararlıdır, çünkü müşteri kirli ortamlardan hoşlanmaz. Estetik bir şekilde hijyen ortamlarda yaşam sürdürülmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir