Dekorasyon Renk Uyumları

Dekorasyon Renkleri

Renkler ve renklerin bir mekanda olsun, her yapılan proje üzerinde etkisi tartışılmaz. Özellikle tasarım yönü ağırlıklı projelendirilmiş işlerde renk uyumu güçlü bir etki içinde. Bu nedenle mekan içi dekorasyon, birbirine renkleri ile bağlanmış bir bütünlük içinde düşünülerek tasarlanmalı.

Dekorasyon Renkleri, Dekorasyon Renk Uyumu

Söz gelimi bir kartvizitin tasarımını ele alan bir grafiker kendisine göre 2 yada 3 renk üzerinde yoğunlaşarak kararlar alır. Böylece herhangi bir odanın dekorasyon düzenlemesinde kendimizce sevdiğimiz renkler üzerinde çeşitli kararlar vermemiz gerekli. Botanik bir hava estireceksek yeşil ve tonları, klasik bir çizgi üzerinde gidilecek ise kahverengi ve tonları tercih ederek daha sofistike bir dekorasyon tutumundan kaçınılabilir. Tabi tercihler ve renkler kesinlikle tartışılmamalı, gökkuşağı renklerince de dekorasyon fikirlerini ortaya koyanlarımızda yok değil. Tavsiyemiz, karmaşık renklerden mümkün olduğunca uzak durulması olacak.

Renkler ve Anlamları:

Siyah: Büsbütün değil, kısmen kullanılmasını önerdiğimiz siyahın başkaldırma, korkuyu ve ümitsizlik vurgusunu taşıdığı bilinir.

  • Beyaz: Dekorasyonun vazgeçilmezi aydınlığın, saflık ve temizliğin görüşünü ortaya koyar.
  • Kırmızı: Dikkatleri üzerinde toplar. Kinetiği yüksek insanların tercihi kırmızı kadın-erkek ilişkilerine nükseder.
  • Mavi: Mavinin dekorasyon düzenlemelerinizdeki yeri sizi rahatlatıcı ve dinlendirici etkisinden ibaret olacaktır. Diğer yandan hakimiyet, liderlik vasıflarıda söz konusudur, mavinin.
  • Sarı: Neşeyi, güneşin iyimser sıcaklığını mekanınızda hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Yeşil: Cennetden iyiliklerle dolu bir atmosfer, çiçeklerin temsilcisi yeşil. Yeşil içindeki dikkatli tutum, bünyedeki sağlamlığa işaretdir.
  • Kahve: Klasik, geçmiş dönemlere ait mobilya ve dekorasyon rengi olmasının yanı sıra, sıfır hata mükemmel bir iş görüşünün de gerçek temsilcisidir.
  • Mor: Olgun ve fark edilir bir yönü olan bu renk, dekorasyonda sizlere bir yol çizecek parça parça kendisini gösterecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir