Binaların Isı Yalıtım Sistemleri

İçinde bulunduğumuz soğuk kış şartlarında evlerin ısıtılması amacı doğrultusunda çeşitli yakıtlar kullanmaktayız. Bunlar odun, kömür ya da modern ısıtma sistemlerinden doğal gaz şeklinde olabilmekte. Yaz aylarının sıcak günleri içinse, klima ya da vantilatör gibi soğutucular yoluyla odaları serin tutmak isteriz.

Isınmak veya serinlemek için kullanılan araçlar, daha az tüketilmeli yani azı karar, çoğu zarar mantığı ile hareket edilmeli. Aksi halde hem bütçeler hem de çevre fazlası ile zarar görebilmekte. Üstelik odalarınızı daha konforlu ısıtmanın ve serinletmenin yolu bu gibi enerjilerin sarfiyatını az miktarda kullanmaktan geçiyor. Özellikle binaların ısı yalıtımı bu konuda büyük yardımcı ve destek olarak görülüyor. İyi analize edilmiş bir binanın yalıtım tekniği, binaların yapısı ve özellikleri oranında sağlanmalı. Uzman ekiplerin ele aldığı bir bina, çatısından başlanarak ta ki temele inen bir izolasyon, yalıtım tekniği kullanmalıdır.

  • Kendi oda sıcaklığını ve serinliğini bir odada muhafaza edebilmek adına, yapı marketleri dolaşabilirsiniz. Satın alacağınız izolasyon bantları, kapı ve pencere yalıtımınıza olanak sağlayacaktır.
  • Oda kapınızın gereksiz açılmasını ve kapanmasını önleyiniz ve asgari kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Doğalgazlı ev ısıtma sistemlerinin sağlayıcı cihazı kombileri, kuralları gereğince kullanmalı. Söz gelimi, ilk çalıştırıldığında 1 seviyesi sonraki 15 dakika sonunda 2 seviyesine alınmalıdır. Her 15 dakikalık zamanda, ısıtma seviyesini arttırabilirsiniz.
  • Pencere cam ve plastik / pvc doğramalarınızın, mermeri ve montajı tekrar kontrol edilmeli. Özellikle, ısı cam ya da konfor cam kullanıldığına dikkat edilmeli.
  • Tesisatınızı oluşturan boruların, vana ve hava kanallarının; taş yünü, cam yünü, polietilen ya da poliolefin gibi ısı yalıtım malzemeleri ile sarılmalı.
  • Binaların dışı gibi, evinizin içten içe tüm duvarlarının mantolama, köpük ile yalıtımını sağlamanız mümkün. Maaliyeti yüksek olabilir. Yanlız faturalarınızı indirgeyerek, kendisini kesinlikle amorti edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir