Doğayı Korumak İçin Bir Adım

Naylon Poşetlerin Zararları

Şimdi okuyacağınız haberde, büyük bir sosyal mesaj gizli. Bez torba kullanımı ile doğanın önemini daha da iyi anlamak.

Evet gün geçtikçe insanoğlu ‘nun kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesi ile oluşan çevresel kirlilikler. Bunların önüne geçilmesinde naylon poşetler yerinde, bez torbaların kullanımını tavsiye ediyoruz. Avrupa ‘nın birçok ülkesinde kullanımının yasak olması ve ülkemize bakıldığında son zamanlarda neredeyse %30 ‘luk bir kesim bez torbalara geçiş yapmıştır.

Naylon poşetlerin zararlarına değinecek olduğumuzda, genel olarak plastik ve naylon maddelerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini duymaktayız. Kanser riskini oluşturan, içtiğimiz plastik damacana içindeki suyu bile bizlere tavsiye etmeyen uzmanlar, uzak durmamızı çok net ve açık bir dille ifade etmekteler.

Kullanımı tekrarlanabilen, tamamen geri dönüşümlü olan bez torbalar dikkat edildiğinde antibakteriyel kumaşlardan üretildiği görülmektedir. Ayrıca firmalara / şirketlere tavsiyemiz bez torba dağıtımına geçmeleri olacaktır. Ayrıca kendi reklamları da, bez torba kullananlar için sürekli görünmektedir.

Doğamızı korumanın tek yolu naylon poşet yerine bez torba kullanımı olmasa da küçük şeyler birikerek büyür. İnsanlar için önemi ve değeri kesinlikle pahabiçilemez olan tabiat, gün geçtikçe zarar verilerek küçülmeye gitmektedir.

LÜTFEN DOĞAYI KORUMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM . . .

Naylon Poşetin Zararları / Bez Torba Kullanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir